Ulubione danie, zwłaszcza dla miłośników sosu grzybowego. Danie łatwe w przygotowaniu, mięso wręcz rozpływa się w ustach. Polecane na każdą okazję, szczególnie w sezonie grzybowym.
Danie: Obiad
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Polędwicę kroimy w niewielkich rozmiarów kostkę. Następnie dokładnie mieszamy ją z wszystkimi przyprawami i odstawiamy na 1 godzinę. Czyścimy i kroimy pieczarki i grzyby.
Cebulę odbieramy i drobno kroimy. Rozgrzewamy olej w garnku, a następnie smażymy na nim mięso z obu stron na złoty kolor. Następnie dodajemy pokrojoną wcześniej cebulę, mieszamy i szklimy. Dodajemy pieczarki i grzyby i smażymy przez 4 minuty.
Następnie całość polewamy bulionem warzywnym i dusimy przez 40 minut.
Gdy mięso będzie dostatecznie miękkie, dodajemy śmietankę Łaciatą zmieszaną z mąką i odrobiną wody. Gdy wszystko się zagotuje, dosypujemy posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj komentarz