Znudziło Ci się jedzenie klasycznego spaghetti? Spróbuj naszej zapiekanej wersji, która wprowadzi do Twojej kuchni nieco różnorodności. Smacznego!
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Rozgrzej olej na dużej patelni, dodaj posiekany czosnek i smaż przez 1 minutę. Dodaj pomidory, chili i przyprawy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 10 minut.
W międzyczasie połam na pół makaron do spaghetii, ugotuj go i odcedź. Makaron wymieszaj z sosem pomidorowym i bazylią, a następnie wyłóż połowę do dużego naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułóż połowę pokrojonej w plastry mozzarelli i posyp połową tartego sera Jantar. Dodaj drugą warstwę sosu i następną warstwę serów.
Piecz przez ok. 15-20 minut, aż do lekkiego zbrązowienia na wierzchu. Przed podaniem dodatkowo posyp danie listkami bazylii. Smacznego!
Dodaj komentarz