Sałatka z fetą i papryką

Najszybszym i najprostszym rodzajem przekąski jest sałatka. Tę z fetą i papryką możemy przygotować w bardzo krótkim czasie. Mimo prostych i znanych składników, ich połączenie pozytywnie nas zaskoczy.

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit

Danie: Kolacja, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 opakowanie rukoli
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 opakowanie sera feta
  • - 2 pomidory (czerwony i pomarańczowy)
  • - 1 czerwona cebula

Przygotowanie

Krok 1

Pierwszym krokiem będzie umycie i pokrojenie papryki oraz wyciągnięcie z niej środka. Kiedy papryka jest już gotowa, kroimy pomidory w ósemki, a cebulkę w piórka.



Krok 2

Ser feta kruszymy lub kroimy w kostkę.



Krok 3

Paprykę, pomidory i ser mieszamy z rukolą i cebulką. Sałatka gotowa jest do podania.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.