Tym razem inny pomysł na tortillę - równie prosty i smaczny, jak pozostałe, a przy tym inny, ciekawy i wyjątkowy. Tortille podane z ogórkiem konserwowym, pieczone do zarumienienia, podawane na chrupiąco… MNIAM!
Danie: Kolacja
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 180°C. Przecier pomidorowy mieszamy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Doprawiamy ziołami prowansalskimi.
Piersi z kurczaka myjemy i dokładnie osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Doprawiamy przyprawą do gyrosa i smażymy na maśle aż do zarumienienia.
Ogórki konserwowe i cebulę kroimy w drobną kosteczkę. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę również kroimy w kostkę.
Tortille podgrzewamy po 10 sekund w mikrofali, smarujemy sosem pomidorowym, a następnie układamy na nich dodatki. Całość zawijamy i pieczemy ok. 5 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz