Babeczki czekoladowe z michałkami

Autor:

Aneta Gwiner

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Orzechy

Ze śmietanką


Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Ocena

4.67/5

Oceń przepis

Składniki

  • 120 g masła Łaciate
  • 100 g cukru
  • 2 jajka
  • 150 g mąki pszennej
  • 50 g kakao
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 120 g cukierków
  • Cynamon
  • 250 ml śmietanki Łaciata 36%
  • 2 łyżeczki cukru pudru
  • Orzechy włoskie siekane

Przygotowanie

Krok 1

Masło z cukrem ucieramy, aż masa będzie puszysta. Dodajemy jajka i miksujemy. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao. Mieszamy łyżką do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszone cukierki Michałki oraz cynamon i mieszamy. Przelewamy masę do papilotek i pieczemy około 20 min. w temperaturze 180°C.



Krok 2

Po upieczeniu babeczki muszą wystygnąć. Ubijamy śmietankę z fixem i 1 łyżką cukru pudru. Bitą śmietankę dodajemy na babeczki i posypujemy orzechami włoskimi.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.