Dynię obrać i pokroić w 2 cm. kostkę. Paprykę umyć, wyciąć gniazdo nasienne i również pokroić w kostkę. Cebule obrać i pokroić w piórka. Pieczarki oczyścić i pokroić w półplasterki. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.
Do smażącego się mięsa dodać pieczarki i cebulę, smażyć aż cebula się zeszkli a pieczarki odparują doprawić przyprawami.Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Na dno naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę dyni z papryką, posypać przyprawami, następnie wyłożyć połowę sera oraz pieczarki z cebulą i mięsem.
Do foremki włożyć pozostałą połowę dyni z papryką i posypać przyprawami, wszystko posypać resztą żółtego sera. Na samym końcu wyłożyć pomidorki koktajlowe. Piec 45 minut w 180 st. C
Dodaj komentarz