Zapiekanki z mozzarellą i salami

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 3 bułki kajzerki
  • 1,5 kulki mozzarelli
  • 25-30 dag pieczarek
  • 1 średnia cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 18 małych plasterków salami lub 6 dużych
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Papryka mielona

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanym oleju zeszklić pokrojoną cebulę, wsypać posiekane pieczarki, smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.





Krok 2

Bułki przekroić wzdłuż na połówki, ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, włożyć porcje pieczarek i po trzy plasterki salami.





Krok 3

Przykryć plastrami mozzarelli, oprószyć mieloną papryką i wstawić do nagrzanego do 220°C piekarnika. Zapiekać przez kilka minut.





Wskazówki

Do zapiekanek można dodać innej kiełbasy.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.