Zielona zupa wiosenna

Zielona zupa wiosenna to zupa przygotowana na bazie różnych, zielonych warzyw. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Robi się ją szybko. Dodaje energii i sił witalnych.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g mrożonego groszku
  • - 1 brokuł
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 4 garści szpinaku
  • - 150 g fasolki szparagowej
  • - 3 szklanki bulionu warzywnego
  • - ½ pora
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 3 łyżki ziół prowansalskich
  • - 4 łyżki jogurtu greckiego

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie warzywa i natkę pietruszki umieszczamy w garnku, zalewamy bulionem warzywnym.



Krok 2

Gotujemy około 20 minut. Przyprawiamy i dodajemy śmietankę Łaciatą.



Krok 3

Wszystko blendujemy.



Krok 4

Podajemy z jogurtem greckim.



Wskazówki

Udekoruj natką pietruszki.

Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.