Makaron ze szpinakiem, cukinią i serkiem mascarpone

Autor:

Ania321

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 200 g makaronu
  • 1 cebula
  • 1-2 ząbki czosnku
  • 1 cukinia
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 100 g szpinaku świeżego
  • 125 g serka mascarpone
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić.



Krok 2

Czosnek drobniutko posiekać, cebulę pokroić w dość drobną kostkę.



Krok 3

Seler naciowy pokroić w plasterki.



Krok 4

Cukinię dokładnie umyć i pokroić w cienkie ćwierćplasterki.



Krok 5

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę razem z czosnkiem i smażyć, aż cebula stanie się szklista.



Krok 6

Dodać cukinię oraz seler naciowy. Dusić kilka minut, do momentu, aż cukinia zmięknie.



Krok 7

Następnie wrzucić na patelnię oczyszczony i pokrojony szpinak. Dusić 1 minutę.



Krok 8

Dodać serek mascarpone, wymieszać.



Krok 9

Dodać makaron, wymieszać.



Krok 10

Przyprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Potrzymać na patelni jeszcze przez 1-2 minuty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.