Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ser twarogowy włożyć do miski, rozgnieść widelcem, dodać jajko, cynamon i cukier, wymieszać.
Ugotowane ziemniaki przemielić w maszynce, połączyć z mąką, dodać jajko.
Szybko zagnieść ciasto, uformować wałki na posypanej mąką desce, pokroić na kawałki.
Każdy kawałek rozpłaszczyć i ułożyć porcję sera z cynamonem.
Dokładnie zlepić i uformować knedle.
Wodę w garnku zagotować, osolić, stopniowo wkładać knedle i gotować 2-3 minuty od chwili wypłynięcia na powierzchnię. Podawać polane miodem lub syropem klonowym i posypane pestkami granatu.
Dodaj komentarz