Ziołowe frytki z batatów

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 800 g batatów
  • 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku
  • 2 łyżki granulowanego czosnku
  • 1 łyżka oregano
  • 1 łyżka majeranku
  • olej (do smażenia)

Przygotowanie

Przygotowanie:

Obrać bataty i pokroić je w paski grubości około 1 cm. Rozgrzać dużą ilość oleju na patelni i smażyć aż do mocno pomarańczowego koloru, odsączyć nadmiar oleju na papierze. Wymieszać przyprawy i posypać nimi usmażone frytki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.