Pyszna zupa cukiniowo-waniliowa to smaczne, gęste danie, polecane dla każdego. Świetny smak i wyśmienity aromat sprawiają, że jest to danie niepowtarzalne. Polecana dla każdego.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę razem z czosnkiem. Dodajemy bazylię i pokrojoną w kostkę cukinię. Składniki dusimy, aż do osiągnięcia miękkości.
Składniki z patelni przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy przez kilka minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy wanilię i jeszcze chwilę gotujemy.
Śmietankę Łaciatą mieszamy w szklance z kilkoma łyżkami zupy, następnie dodajemy do garnka. Ponownie miksujemy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy przez chwilkę.
Dodaj komentarz