Zupa cukiniowo-waniliowa

Pyszna zupa cukiniowo-waniliowa to smaczne, gęste danie, polecane dla każdego. Świetny smak i wyśmienity aromat sprawiają, że jest to danie niepowtarzalne. Polecana dla każdego.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 cukinie
  • - garść bazylii
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 cebula
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 200 ml Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 laska wanilii

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy i drobno kroimy, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę razem z czosnkiem. Dodajemy bazylię i pokrojoną w kostkę cukinię. Składniki dusimy, aż do osiągnięcia miękkości.



Krok 2

Składniki z patelni przekładamy do garnka i zalewamy bulionem. Gotujemy przez kilka minut, a następnie całość blendujemy. Dodajemy wanilię i jeszcze chwilę gotujemy.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą mieszamy w szklance z kilkoma łyżkami zupy, następnie dodajemy do garnka. Ponownie miksujemy zupę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy przez chwilkę.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.