Pyszna zupa cukiniowo-waniliowa to smaczne, gęste danie, polecane dla każdego. Świetny smak i wyśmienity aromat sprawiają, że jest to danie niepowtarzalne. Polecana dla każdego.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Cebulę obierz i pokrój drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Pod koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Dodaj posiekaną bazylię i pokrojoną w kostkę cukinię. Wymieszaj, a następnie przykryj pokrywką i duś, aż do uzyskania miękkości warzyw, przez ok. 15-20 min.
Składniki z patelni przełóż do garnka i zalej bulionem. Gotuj przez kilka minut, a następnie całość zblenduj.
Śmietankę i serek waniliowy wymieszaj w szklance z kilkoma łyżkami zupy, a następnie dodaj do garnka. Wymieszaj, a potem ponownie zblenduj zupę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilkę. Smacznego!
Dodaj komentarz