Zupa cukiniowo-waniliowa

Pyszna zupa cukiniowo-waniliowa to smaczne, gęste danie, polecane dla każdego. Świetny smak i wyśmienity aromat sprawiają, że jest to danie niepowtarzalne. Polecana dla każdego.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 cukinie
  • 1 garść bazylii
  • 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • 200 ml śmietanki UHT Łaciata 18%
  • 3 łyżki serka homogenizowanego Rolmlecz waniliowy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obierz i pokrój drobno. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij cebulę. Pod koniec dodaj czosnek i smaż jeszcze ok. 1 min. Dodaj posiekaną bazylię i pokrojoną w kostkę cukinię. Wymieszaj, a następnie przykryj pokrywką i duś, aż do uzyskania miękkości warzyw, przez ok. 15-20 min.



Krok 2

Składniki z patelni przełóż do garnka i zalej bulionem. Gotuj przez kilka minut, a następnie całość zblenduj.



Krok 3

Śmietankę i serek waniliowy wymieszaj w szklance z kilkoma łyżkami zupy, a następnie dodaj do garnka. Wymieszaj, a potem ponownie zblenduj zupę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez chwilkę. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.