Zupa jarzynowa z makaronem

Smaczna zupa warzywna z makaronem to idealny pomysł na rodzinny obiad. Jest bardzo pożywna i zdrowa. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 skrzydełka z kurczaka
  • - 1 cebula
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 2 ziemniaki
  • - 1 cukinia
  • - 4 pomidory
  • - 1 papryka
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - garść świeżej bazylii
  • - 100 g makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka myjemy i przekładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy na pół i opalamy nad ogniem. Również przekładamy ją do garnka. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, po czym kroimy w większą kostkę.



Krok 2

Paprykę (bez gniazd nasiennych), cukinię i pomidory kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa oprócz cukinii przekładamy do garnka i zalewamy 4 szklankami zimnej wody.



Krok 3

Dodajemy natkę pietruszki. Gotujemy ok. 35 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy cukinię i bazylię, wsypujemy makaron. Gotujemy kolejne 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.