Smaczna zupa warzywna z makaronem to idealny pomysł na rodzinny obiad. Jest bardzo pożywna i zdrowa. Jej przygotowanie nie zajmuje wiele czasu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Gluten, Seler
Skrzydełka myjemy i przekładamy do garnka. Cebulę obieramy, kroimy na pół i opalamy nad ogniem. Również przekładamy ją do garnka. Marchewkę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy, po czym kroimy w większą kostkę.
Paprykę (bez gniazd nasiennych), cukinię i pomidory kroimy w kostkę. Wszystkie warzywa oprócz cukinii przekładamy do garnka i zalewamy 4 szklankami zimnej wody.
Dodajemy natkę pietruszki. Gotujemy ok. 35 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy cukinię i bazylię, wsypujemy makaron. Gotujemy kolejne 15 minut.
Dodaj komentarz