Zupa rybna z krewetkami

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 4 duże pomidory malinowe
  • Sok z 1 pomarańczy
  • 6 dużych krewetek tygrysich
  • 600 g filetów z dorsza
  • Oliwa
  • Sól
  • Pieprz
  • Pęczek kolendry

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki, cebulę, czosnek i ziemniaki myjemy i oczyszczamy. Kroimy w drobną kostkę, w garnku podgrzewamy oliwę i podsmażamy warzywa przez około 5 minut. Zalewamy bulionem.



Krok 2

Pomidory oczyszczamy z szypułek i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.



Krok 3

Dolewamy sok z pomarańczy. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy przez kolejne 10 minut.



Krok 4

Dodajemy oczyszczone krewetki i pokrojonego w kostkę dorsza. Gotujemy przez 5 minut. Gotujemy do miękkości ziemniaków.



Wskazówki

Podajemy posypane świeżą kolendrą.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.