Zupa kalafiorowa z makaronem

Zupa kalafiorowa z makaronem to rewelacyjne połączenie warzyw i makaronu. Zupa polecana zarówno dla dorosłych, jak i dzieci. Idealne danie na rodzinny obiad.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kalafior
  • - 5 ziemniaków
  • - 1 marchewka
  • - 1 seler
  • - 1 pietruszka
  • - 1 brokuł
  • - 150 g makaronu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 3 łyżki przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę obieramy i kroimy w średniej grubości paski, ziemniaki, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę, brokuł i kalafior dzielimy na mniejsze części.



Krok 2

W garnku zagotowujemy wodę, dodajemy warzywa razem z przecierem pomidorowym i gotujemy. Przyprawiamy do smaku przyprawami.



Krok 3

Całość gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Przed końcem gotowania do zupy dodajemy makaron i trzymamy na ogniu, aż makaron będzie półtwardy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.