Przepyszna zupa serowo-brokułowa, której nie trzeba nikomu przedstawiać. Kto raz jej spróbuje, będzie powracał do tego przepisu bardzo często. Idealna na jesienne i zimowe obiady.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Brokuł dzielimy na małe różyczki.
Cebulę z czosnkiem obsmażamy na maśle, dodajemy marchewkę, pietruszkę i brokuł. Chwilę podsmażamy i przekładamy do garnka. Zalewamy wodą, przyprawiamy i dusimy około 15 minut. Po tym czasie dodajemy ser pleśniowy, serek topiony i śmietankę Łaciatą. Mieszamy i podgrzewamy, aż sery się rozpuszczą i całość ładnie się połączy.
Dodajemy drobno posiekany koperek i wszystko blendujemy.
Dodaj komentarz