Torcik śmietankowy

Autor:

Kamila O

spód układamy na tortownicy, można go nasączyć. Galaretke rozpuszczamy w 400ml gorącej wody i studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy. nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki by sie masa ściągła na 20 minut, zalewamy galaretką chłodzimy ok 2 godz. Dekorujemy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • Gotowy spód tortowy 1 krążek
  • Galaretka pomarańczowa 1 opak.
  • Woda 400 ml

Krem:

  • Śmietanka Łaciata 30 % 400 g
  • Cukier puder 1 szkl.
  • Cukier waniliowy 1 łyżka
  • Serek mascarpone 250 g

Przygotowanie

Krok 1

Spód układamy na tortownicy, można go nasączyć.



Krok 2

Galaretke rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i studzimy.



Krok 3

Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym do momentu, aż zesztywnieje. Pamiętaj, aby zacząć od wysokich obrotów miksera i stopniowo je zmniejszać. Dodajemy serek mascarpone i jeszcze chwilkę miksujemy.



Krok 4

Nakładamy mase na spód tortowy i wstawiamy do lodówki na 20 minut by sie masa się ściągnęła, zalewamy galaretką chłodzimy ok. 2 godz. Dekorujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.