Zupa krem z dyni i gruszki

Typowo jesienna zupa krem, która z pewnością posmakuje całej rodzinie. Gruszka dodaje jej wyjątkowego smaku i słodyczy. Zupa jest prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg obranej ze skórki dyni
  • 4 duże gruszki
  • 2 marchewki
  • 3 szklanki wody
  • 3 łyżki masła Łaciate
  • 1 pietruszka
  • 3 łyżki śmietanki UHT Łaciata 12%
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

Krok 1

Dynię pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i gruszki obierz i także pokrój w kostkę.



Krok 2

Na patelni na maśle podsmaż dynię i marchewkę.



Krok 3

W garnku zagotuj wodę. Dodaj pietruszkę, dynię z marchewką i gruszkę – gotuj, aż do miękkości.



Krok 4 

Po tym czasie dodaj przyprawy. Całość zblenduj. Na sam koniec dodaj śmietankę Łaciatą. Smacznego!



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

bietka

Opublikowany: 2017-12-26 23:36:00

Na pewno bardzo smaczna zupka ??

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.