Kolorowa surówka z kalarepką

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 młode kalarepki
  • 1 marchewka
  • 1 czerwona cebula
  • 1 zielony ogórek
  • ½ pęczka szczypiorku
  • 5-6 rzodkiewek
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 2-3 łyżki oleju z bazylią i pomidorami
  • Sól
  • Pieprz
  • Sok z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Obraną kalarepkę i marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 2

Cebulę i szczypiorek drobno posiekać.



Krok 3

Umytą rzodkiewkę i obranego ogórka pokroić w cienkie plasterki.



Krok 4

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół.



Krok 5

Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, skropić olejem z bazylią i suszonymi pomidorami, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, wymieszać.



Wskazówki

Podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.