Zupa krem z kurek to pozycja, która dopieści podniebienie nawet najbardziej wymagającego konesera. Cudownie pachnie, jeszcze lepiej smakuje. Wręcz nie można się jej oprzeć.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ziemniak, marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zalewamy je bulionem i gotujemy.
Kurki oczyszczamy i drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy kurki, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy 5 minut.
Po tym czasie przekładamy kurki z cebulą do garnka i wszystko razem dusimy jeszcze ok. 10 minut. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i śmietankę Łaciatą 12% i dokładnie blendujemy.
Dodaj komentarz