Aksamitna, pachnąca, niezwykle smaczna zupa krem z ziemniaków i krewetek - raj dla podniebienia! Idealna na romantyczną kolację we dwoje lub ważne spotkanie w gronie przyjaciół.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Warzywa obieramy, a następnie kroimy w drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Warzywa i czosnek chwilę obsmażamy na maśle, po czym zalewamy bulionem i gotujemy około 15 minut. Dodajemy skórkę otartą z ½ cytryny i sok z obu cytryn, a także przyprawy. Całość blendujemy.
Krewetki myjemy i ¾ z nich wrzucamy do zupy. Gotujemy ok. 5 minut i ponownie blendujemy. Dodajemy pozostałe krewetki i gotujemy 5 minut.
Dodajemy śmietankę Łaciatą.
Dodaj komentarz