W tej zupie łosoś połączony jest z boczkiem i warzywami. Jest to danie sycące i rozgrzewające. Najlepiej podawać je w chłodne, jesienne wieczory. Zdrowy łosoś i chrupiący boczek smakują tu rewelacyjnie.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Ziemniaki obieramy, kroimy na kawałki i gotujemy przez 10 minut. Cebulę kroimy drobno i smażymy na oleju, aż się zeszkli. Czosnek przeciskamy przez praskę i wraz z pokrojonym w plastry boczkiem smażymy przez 5 minut.
Gotujemy bulion warzywny. Dodajemy do niego łososia. Gotujemy przez kolejne 15 minut.
Do bulionu dodajemy cebulę, boczek z czosnkiem oraz ziemniaki. Odlewamy szklankę zupy i mieszamy ze śmietanką Łaciatą.
Zahartowaną śmietankę Łaciatą wlewamy do zupy i mieszamy. Przyprawiamy do smaku. Przyozdabiamy posiekanym koperkiem.
Dodaj komentarz