Smakowite obwarzanki

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 2 obwarzanki
  • 1 opakowanie sera żółtego Złoty Mazur Mlekpol
  • 1 awokado
  • 2 łyżki passaty pomidorowej
  • 6 plastrów boczku
  • 4 duże jajka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 pomidor
  • oregano suszone
  • pieprz
  • sól
  • rukola (opcjonalnie)

Przygotowanie

Krok 1

Obwarzanki przekrój na pół.



Krok 2

1 małą cebulę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozpuść masło. Dodaj cebulę i podsmażaj ją do uzyskania złocistego koloru. Dodaj rozbite jajka i wymieszaj do preferowanej przez Ciebie konsystencji jajecznicy. Dodaj sól i pieprz do smaku.



Krok 3

Na drugiej patelni połóż plastry boczku i podsmażaj.



Krok 4

Awokado obierz i pokrój na plasterki.



Krok 5

Pomidor umyj, osusz i pokrój.



Krok 6

Obwarzanki posmaruj passatą pomidorową i posyp oregano. Połóż plastry sera i włóż do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni do momentu roztopienia sera. Wyłóż z piekarnika. Połóż boczek, awokado, jajecznicę, pomidor i zamknij połówki. Opcjonalnie jako dodatek możesz dodać rukolę. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.