Grillowane piersi z kurczaka z bobem i kurkami

Pyszne, zdrowe i dietetyczne danie, które przypadnie do gustu nie tylko osobom dbającym o sylwetkę. Pięknie kolorowe, smaczne i proste w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
  • 1 łyżka oliwy
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu
  • 300 g kurek
  • 300 g bobu
  • 1 łyżka masła extra wiejskiego Rolmlecz
  • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Filety z kurczaka dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy oliwą wraz z solą i pieprzem. Grillujemy na patelni grillowej, aż do uzyskania złotego koloru.



Krok 2

Bób gotujemy w przygotowanym garnku.



Krok 3

Kurki dokładnie oczyszczamy i podsmażamy na maśle z dodatkiem przeciśniętego przez praskę czosnku, soli i pieprzu.



Krok 4 

Piersi z kurczaka podajemy z bobem i kurkami. Smacznego!



Wskazówki

Surowe, przyprawione mięso warto schować na kilka godzin do lodówki, aby “przeszło” przyprawami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.