Zupa marchewkowa z mozzarellą

Mamy dla Ciebie świetną propozycję na wiosenny obiad!

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 8 marchewek
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 ziemniaki
  • 1 garść mozzarelli tartej Mlekpol
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 2 liście laurowe
  • pieprz
  • sól

Dodatkowo:

  • 2 łyżki śmietany Łaciata 18%
  • natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Umyj i obierz warzywa. Pokrój je na kawałki.



Krok 2

W niewielkiej ilości wody podduś warzywa. Gdy zrobią się miękkie - dolej wody, dopraw do smaku. Wsyp mozzarellę. Wymieszaj.



Krok 3

Zmiksuj wszystko na gładką masę.



Krok 4

Podawaj w miseczkach z odrobiną śmietany. Udekoruj pietruszką. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.