Cannelloni z łososiem i brokułem

Cannelloni z łososiem. Alternatywą może być każda inna ryba, natomiast łosoś dzięki swojemu wyrazistemu smakowi sprawia, że danie wręcz znika ze stołu.

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Danie:

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 18 rurek cannelloni
  • 2 duże filety z łososia
  • 1 średni brokuł
  • 2 ząbki czosnku
  • 125 g serka koziego
  • 125 g białego sera
  • 125g mozzarelli
  • szczypta gałki muszkatołowej
  • sól
  • pieprz
  • 50 g parmezanu
  • oliwa z oliwek
  • 1 cytryna

Przygotowanie

Krok 1

Nastawiamy piekarnik na 190˚C.



Krok 2

Łososia kroimy w większą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Brokuł dzielimy na małe różyczki i blanszujemy. Łączymy rybę, brokuły, ser kozi i biały. Całość przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.



Krok 3

Cannelloni gotujemy we wrzątku 3 minuty i hartujemy lodowatą wodą. Nadziewamy przygotowanym farszem.



Krok 4

Cannelloni układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek. Na wierzchu układamy plastry mozzarelli.



Krok 5

Pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z pieca danie posypujemy startym parmezanem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.