Cannelloni z łososiem. Alternatywą może być każda inna ryba, natomiast łosoś dzięki swojemu wyrazistemu smakowi sprawia, że danie wręcz znika ze stołu.
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Nastawiamy piekarnik na 190˚C.
Łososia kroimy w większą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Brokuł dzielimy na małe różyczki i blanszujemy. Łączymy rybę, brokuły, ser kozi i biały. Całość przyprawiamy gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Cannelloni gotujemy we wrzątku 3 minuty i hartujemy lodowatą wodą. Nadziewamy przygotowanym farszem.
Cannelloni układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek. Na wierzchu układamy plastry mozzarelli.
Pieczemy przez 40 minut. Po wyjęciu z pieca danie posypujemy startym parmezanem.
Dodaj komentarz