Suszone pomidory, aromatyczny szpinak. Indyk. Do tego makaron i aksamitny sos. Idealne połączenie, które sprawi, że będziesz chciał więcej!
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Gotujemy makaron al dente i odcedzamy.
Pierś z indyka myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy, a następnie drobno siekamy. Suszone pomidory siekamy drobno.
Cebulę z czosnkiem szklimy na patelni na oleju z pomidorów, dodajemy pierś z indyka, szpinak i suszone pomidory. Chwilę podsmażamy.
Dodajemy białe wino i dusimy razem ok 5 minut. Dodajemy śmietankę Łaciatą i zagotowujemy, a następnie doprawiamy solą, pieprzem i bazylią.
Dodajemy makaron i dusimy 5 minut.
Surowego, przyprawionego indyka najlepiej włożyć do lodówki na kilka godzin, aby “przeszedł” przyprawami.
Dodaj komentarz