Zupa ogórkowa z białą rzodkwią na żeberkach

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 850 g żeberek wieprzowych
  • 4 ziemniaki
  • 1 rzodkiewka biała
  • 2 marchwie
  • 1 pietruszka
  • 500 g ogórków kiszonych
  • 2-3 łyżki śmietanki Łaciata 18%
  • Kilka liści laurowych
  • 1 mała garść ziela angielskiego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Mięso dokładnie umyć, zalać zimną wodą, dodać liście laurowe, ziele angielskie oraz sól. Gotować godzinę i 20 minut.



Krok 2

W międzyczasie przygotować warzywa: ziemniaki i rzodkiew pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać warzywa do wywaru i gotować 20 minut.



Krok 3

Następnie dodać ogórki kiszone starte na tarce jarzynowej, gotować 5 minut.



Krok 4

Na koniec dodać śmietanę rozrobioną z niewielką ilością zupy oraz świeżo zmielony pieprz.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.