Pięknie prezentuje się na talerzu. Przyciąga wzrok. Szybko z tego talerza również znika – taka jest pyszna. Uwielbiają ją dzieci, uwielbiają ją dorośli.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Truskawki
Ze śmietanką
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Borówki i maliny myjemy. Jabłka myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente.
Owoce przekładamy do garnka (zostawiamy po kilka sztuk owoców z każdego rodzaju do ozdoby). Dodajemy sok z cytryny, połowę listków mięty i cukier. Całość zalewamy niewielką ilością wody i gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu. Blendujemy. Zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozrobioną w niewielkiej ilości wody.
Podajemy na zimno z makaronem, ozdabiamy śmietanką Łaciatą 30%, świeżymi owocami i miętą.
Makaron al dente to makaron ugotowany na półtwardo.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-04-07 11:59:00
Już nie mogę się doczekać swoich owoców w ogródku :)
Odpowiedz