Flaki wołowe z koncentratem pomidorowym

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Soja


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 70 dag flaków wołowych
  • 1 marchewka
  • 1 pasternak
  • 0,5 pora
  • 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżka mąki
  • 1 kostka rosołowa
  • 1 łyżka majeranku otartego
  • 1 łyżeczka lubczyku suszonego
  • 1 liść laurowy
  • Sól, pieprz, sos sojowy do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Flaki dokładnie umyć, włożyć do garnka, zalać wodą, gotować około 5 minut, odcedzić. Ponownie wlać czystą wodę, zagotować, czynność tę powtórzyć 2- 3 razy.





Krok 2

Następnie zalać wodą, dodać kostkę rosołową, pokrojoną marchewkę i pasternak, gotować około 1 godziny.





Krok 3

Pod koniec gotowania dodać pokrojony w pół krążki por.





Krok 4

Koncentrat wymieszać z niedużą ilością wody i mąką.





Krok 5

Połączyć z zupą, dodać majeranek i suszony lubczyk, gotować przez kilka minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.