Zupa pieczarkowa z ryżem i papryką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa

  • 1 l wody
  • 4 marchewki
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 40 dag pieczarek
  • 1 woreczek ryżu
  • 1 łyżka z czubkiem masła Łaciate
  • 1 szklanka mleka Łaciate
  • 1/2 szklanki śmietanki 30% Łaciata
  • sól do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. W międzyczasie obieramy i kroimy marchew w talarki i wkładamy do garnka. Obieramy cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, paprykę myjemy i usuwamy pestki. Paprykę kroimy w kostkę i razem z cebulą oraz czosnkiem przesmażamy na maśle i dokładamy do garnka. Pieczarki obieramy ze skórki i kroimy w paseczki, skrapiamy sokiem z cytryny, wkładamy razem z ryżem do zupy. Gotujemy około 15 minut. Na samym końcu dolewamy mleko, śmietankę i solimy. Podajemy zaraz po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.