Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią to tradycyjne danie, które posmakuje każdemu, kto przynajmniej raz go spróbuje. Zupa jest łatwa w przygotowaniu, niedroga, a jej smak z pewnością sprawi, że chętnie będziemy do niej wracać.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Do dużego garnka wlewamy wodę, lekko solimy i wkładamy mięso. Gotujemy na średnim ogniu, aż mięso się ugotuje.
Marchewki kroimy wzdłuż. Z bulionu wyciągamy skrzydełka, a w ich miejsce wkładamy marchewkę. Przyprawiamy zupę i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, po czym gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekane liście bazylii. Podajemy z makaronem.
Dodaj komentarz