Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią

Zupa pomidorowa z makaronem i bazylią to tradycyjne danie, które posmakuje każdemu, kto przynajmniej raz go spróbuje. Zupa jest łatwa w przygotowaniu, niedroga, a jej smak z pewnością sprawi, że chętnie będziemy do niej wracać.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 małe skrzydełka z kury
  • - 2 marchewki
  • - garść bazylii
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 5 łyżek przecieru pomidorowego
  • - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 300 g makaronu

Przygotowanie

Krok 1

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.



Krok 2

Do dużego garnka wlewamy wodę, lekko solimy i wkładamy mięso. Gotujemy na średnim ogniu, aż mięso się ugotuje.



Krok 3

Marchewki kroimy wzdłuż. Z bulionu wyciągamy skrzydełka, a w ich miejsce wkładamy marchewkę. Przyprawiamy zupę i gotujemy do momentu, aż warzywa będą miękkie.



Krok 4 

Dodajemy koncentrat pomidorowy, po czym gotujemy jeszcze 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę Łaciatą i posiekane liście bazylii. Podajemy z makaronem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.