Leczo z cukinią i papryką

Autor:

Ania321

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Krok 2

  • 30 dag kiełbasy podwawelskiej
  • 3 pomidory
  • 2 papryki czerwone
  • 2 cukinie
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej mielonej
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę pokroić w plasterki, wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć, aż się zarumieni.



Krok 2

Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć, aż się zeszkli.



Krok 3

Dodać pokrojoną w sporą kostkę paprykę i smażyć przez około 5 minut.



Krok 4

Cukinię dokładnie umyć i razem ze skórką pokroić w półplasterki. Dodać do reszty składników i smażyć przez kolejne 5 minut.



Krok 5

Dodać pomidory pokrojone w kostkę i dusić całość pod przykryciem przez około 15 minut.



Krok 6

Przyprawić danie do smaku, dodać przecier pomidorowy i dusić jeszcze 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.