Zupa pomidorowa z mięsem mielonym i fasolą

Autor:

Aneta P

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • mięso mielone wieprzowo – wołowe 500 g, ,
  • fasola konserwowa czerwona 1 puszka, ,
  • pomidory krojone z puszki 500 g, ,
  • marchewka 2 szt, ,
  • pietruszka 1 szt, ,
  • por 1 szt, ,
  • papryczka chili 1 szt, ,
  • czosnek 2 ząbki, ,
  • makaron Lubella jajeczna 5 jaj nitki 150 g, ,
  • sól, ,
  • pieprz,,
  • papryka ostra mielona, ,
  • papryka słodka mielona, ,
  • bazylia świeża, ,
  • olej do smażenia,

Przygotowanie

Krok 1

Marchewki i pietruszkę obrać i pokroić na paski, pora pokroić na półplasterki, z papryczki usunąć nasionka i drobno posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni, na oleju podsmażyć mięso mielone, dodać marchewkę, pietruszkę, por, czosnek i papryczkę. Całość chwilę razem smażyć. Zawartość patelni przełożyć do większego garnka i zalać 1,5 l gorącej wody, zagotować. Dodać pomidory z puszki, sól, pieprz, paprykę oraz opłukaną fasolę. Razem gotować jeszcze około 5 - 8 minut. Makaron przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na talerze nakładać porcję makaronu, wlać zupę i całość posypać posiekaną bazylią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.