Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, polecane dla całej rodziny. Watro ją przyrządzić, gdyż można się nią najeść do syta.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 400 g łopatki wieprzowej
  • 500 ml przecieru pomidorowego
  • 4 ziemniaki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1 łyżeczka papryki ostrej
  • 1 łyżeczka majeranku
  • 4 kulki ziela angielskiego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka
  • 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • 1 natka pietruszki
  • 3 łyżki oleju

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanym na patelni oleju dusimy cebulę i pokrojony na mniejsze fragmenty czosnek. Dodajemy pokrojone w średniej wielkości kostkę mięso i pokrojone w kostkę papryki (bez gniazd nasiennych). Lekko podsmażamy całość.



Krok 2

Na patelnię dodajemy papryki w proszku i przez chwilkę podsmażamy.



Krok 3

Podsmażone składniki umieszczamy w garnku, następnie wlewamy do niego gorący bulion i gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy przez 1 godzinę.



Krok 4

Następnie do gulaszu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, całość mieszamy i gotujemy przez pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie. Przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki.



Dodaj komentarz

1 opublikowane komentarze

Niezapominajka

Opublikowany: 2018-02-03 15:44:00

Wygląda rewelacyjnie, gulasz na pewno bardzo smaczny.

Odpowiedz

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.