Zupa gulaszowa to pyszne, sycące i rozgrzewające danie, polecane dla całej rodziny. Watro ją przyrządzić, gdyż można się nią najeść do syta.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Na rozgrzanym na patelni oleju dusimy cebulę i pokrojony na mniejsze fragmenty czosnek. Dodajemy pokrojone w średniej wielkości kostkę mięso i pokrojone w kostkę papryki (bez gniazd nasiennych). Lekko podsmażamy całość.
Na patelnię dodajemy papryki w proszku i przez chwilkę podsmażamy.
Podsmażone składniki umieszczamy w garnku, następnie wlewamy do niego gorący bulion i gotujemy. W trakcie gotowania dodajemy przecier pomidorowy. Doprawiamy do smaku przyprawami i gotujemy przez 1 godzinę.
Następnie do gulaszu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, całość mieszamy i gotujemy przez pół godziny, aż ziemniaki będą miękkie. Przyozdabiamy posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Niezapominajka
Opublikowany: 2018-02-03 15:44:00
Wygląda rewelacyjnie, gulasz na pewno bardzo smaczny.
Odpowiedz