Zupa pomidorowa z soczewicą

Autor:

Autor P2

Pyszna zupa pomidorowa z soczewicą to danie, które zawiera w sobie pożywną soczewicę ukrytą w klasycznej zupie pomidorowej. Zdrowa, smaczna potrawa, która zachwyci nawet zatwardziałego niejadka.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 100 g czerwonej soczewicy
  • - 1 mała puszka pomidorów krojonych
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 cebula
  • - 2 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1 

W garnku rozgrzewamy oliwę. Dorzucamy posiekaną cebulę i posiekany drobno czosnek i smażymy je do momentu, aż cebula się delikatnie zeszkli.



Krok 2 

Czerwoną soczewicę dodajemy do garnka i zalewamy bulionem. Dorzucamy pomidory i gotujemy do momentu, aż soczewica będzie miękka.



Wskazówki

Pod koniec gotowania można doprawić zupę wedle własnych preferencji i udekorować świeżymi ziołami.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.