Zupa ryżowa

Zupa ryżowa to pyszne, domowe danie przygotowane na skrzydełkach. Zupa ta polecana jest zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 5 skrzydełek z kurczaka
  • - 2 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 1/3 selera
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 woreczki ryżu

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka dokładnie myjemy, następnie wkładamy do garnka i zalewamy 2 l wody.



Krok 2

Obieramy warzywa i kroimy w plastry. Dodajemy do garnka.



Krok 3

Gdy skrzydełka są już wystarczająco miękkie, do zupy dodajemy ryż i gotujemy do momentu, aż będzie miękki. Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.