Risotto z owocami to idealna alternatywa na lunch! Danie to wykonasz szybko i łatwo.
Danie: Obiad
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Kiwi obieramy ze skórki. Jedno kiwi kroimy w kostkę, drugie w plasterki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i wsypujemy ryż. Ważne aby każde ziarno było pokryte oliwą. Smażymy 2 minuty i zalewamy ryż mlekiem.
Po wchłonięciu przez ryż mleka, dodajemy stopniowo wodę. Gotujemy do uzyskania przez ryż konsystencji al dente.
Odstawiamy patelnię z ognia. Łączymy ryż z kawałkami kiwi i śmietanką.
Przed podaniem ozdabiamy danie plastrami kiwi. Smacznego!
Risotto można polać miodem.
Dodaj komentarz