Zupa selerowo-gruszkowa

Zupa selerowo-gruszkowa to oryginalny pomysł na połączenie selera i gruszki w zupie. Danie smaczne, zdrowe, polecane dla każdego. Warto wypróbować ten przepis, gdyż nie jest on zbyt popularny, jednak swoim smakiem może zachwycić niejednego z nas.

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 seler
  • - 3 gruszki
  • - 2 ziemniaki
  • - 0,75 l naturalnego bulionu wołowego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 natka pietruszki do dekoracji

Przygotowanie

Krok 1

Seler kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Następnie pokrojone składniki smażymy na rozgrzanym na patelni oleju.



Krok 2

Do garnka dodajemy podsmażony seler i ziemniaki. Zalewamy bulionem wołowym. Gotujemy bulion do momentu, aż składniki będą miękkie.



Krok 3

Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Gotujemy, a gdy gruszki będą miękkie miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.



Wskazówki

Zupę można podawać z pieczywem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.