Zupa selerowo-gruszkowa to oryginalny pomysł na połączenie selera i gruszki w zupie. Danie smaczne, zdrowe, polecane dla każdego. Warto wypróbować ten przepis, gdyż nie jest on zbyt popularny, jednak swoim smakiem może zachwycić niejednego z nas.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Seler
Seler kroimy w kostkę, ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę. Następnie pokrojone składniki smażymy na rozgrzanym na patelni oleju.
Do garnka dodajemy podsmażony seler i ziemniaki. Zalewamy bulionem wołowym. Gotujemy bulion do momentu, aż składniki będą miękkie.
Następnie do zupy dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Gotujemy, a gdy gruszki będą miękkie miksujemy zupę. Doprawiamy solą i pieprzem. Zupę dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Zupę można podawać z pieczywem.
Dodaj komentarz