Sałatka z gotowanych warzyw i tuńczyka

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 duża marchewka ugotowana
  • 1 duża pietruszka ugotowana
  • ½ puszki groszku konserwowego
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 3 ogórki konserwowe
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę i pietruszkę pokroić w kostkę.



Krok 2

Dodać groszek oraz tuńczyka odsączonego z zalewy.



Krok 3

Ogórki pokroić w kostkę i dodać do reszty składników.



Krok 4

Dodać majonez oraz musztardę, wymieszać. Przyprawić sałatkę świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.



Wskazówki

Do przygotowania sałatki wykorzystana została marchewka i pietruszka, na których gotowany był wywar mięsno-warzywny.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.