Kokardki z musem truskawkowym

Autor:

Kamila O

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Truskawki

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag makaronu świderki
  • 1 kg truskawek
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • Liski mięty

Przygotowanie

Krok 1

Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i przelać zimna wodą i odsączyć na sitku.



Krok 2

Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, parę odłożyć do dekoracji, a resztę zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym.



Krok 3

Makaron wyłożyć na talerze i polać przygotowanym musem truskawkowym oraz odłożonymi truskawkami.



Krok 4

Przybrać miętą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.