Zupa z brukselki z makaronem

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • wywar warzywny 1,5 L ,
  • · brukselka 50 dag ,
  • · ziemniaki 4 szt ,
  • · makaron muszelki 5 lyżek ,
  • · papryka konserwowa 1-2 strąki ,
  • · śmietana łaciata18 proc 2/3 szkl ,
  • · natka pietruszki ,
  • · sól ,
  • · czarny pieprz mielony ,
  • · papryka słodka mielona ,
  • · czosnek ,
  • · przyprawa do zup i potraw w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Brukselkę oczyścić, opłukać, większe główeczki przekrajać na pół, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, dodać do brukselki w połowie gotowania razem z makaronem i ugotować do miękkości. Następnie połączyć z papryką zmieloną i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.