Zupa z pieczonej dyni z pesto pietruszkowym

Autor:

Marta Marta

Danie: Zupy, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Zupy, Kolacja, Obiad

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Ze śmietanką

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Zupa

  • 40 dkg dyni
  • papryki czerwona
  • 1 marchew
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • Oliwa
  • Pęczek pietruszki
  • Garść pestek dyni
  • Śmietana ŁACIATA 2 łyżki
  • Sól morska, pieprz, chili, sŁodka papryka
  • Bulion warzywny

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie warzywa obieramy kroimy w kawałki, układamy na blaszce polewamy oliwą, posypujemy solą i wkładamy do piekarnika, aż się upieką, ok 40min.



Krok 2

Warzywa blendujemy, gdy jest za gęste podlewamy bulionem. Doprawiamy solą, pieprzem, czerwoną papryką słodką i chili. Pietruszkę blendujemy z solą i oliwą na gładką masę. Pestki dyni prażymy na suchej patelni. Dodajemy kleks ze śmietany.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.