Smażona fasola

Fasola smażona jest idealna do wszystkiego! To niebywale pyszne i proste danie.

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 3

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 450 g fasoli pinto
  • 1 łyżeczka kminu rzymskiego
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • sól
  • sok z ½ limonki

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu.



Krok 2

Czosnek obierz i przekrój na pół. Smaż przez ok. 4-5 min, aż do zrumienienia. Zgnieć czosnek widelcem na patelni.



Krok 3

Na patelnię dodaj odsączoną fasolę, kmin, chili i sól. Gotuj przez 5 minut. Co jakiś czas mieszaj.



Krok 4

Zgnieć fasolę tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj sok z limonki i wymieszaj. Smacznego!



Wskazówki

Fasolkę możesz podać z ostrą papryczką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.