Mięso mielone nie jest bardzo popularne w zupach. Jednak w tej odsłonie wypada całkiem nieźle. Połączenie z porem sprawia, że cała zupa zyskuje charakteru i oryginalności.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Por, cebulę i czosnek drobno siekamy. Masło rozgrzewamy na patelni i dodajemy mięso mielone. Obsmażamy, mieszając ok. 5-10 minut. Po tym czasie dodajemy por z cebulą i czosnkiem i obsmażamy kolejne 5 minut. Całość przenosimy do garnka.
Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do garnka. Wlewamy bulion warzywny, dodajemy natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dusimy ok. 20 minut.
Dodajemy śmietankę Łaciatą i mieszamy.
Dodaj komentarz