Zupa z pora i mięsa mielonego

Mięso mielone nie jest bardzo popularne w zupach. Jednak w tej odsłonie wypada całkiem nieźle. Połączenie z porem sprawia, że cała zupa zyskuje charakteru i oryginalności.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 pory
  • - 300 g mięsa mielonego z kurczaka
  • - 4 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 2 łyżki majeranku
  • - 4 łyżki masła Łaciate
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciata 18%
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Por, cebulę i czosnek drobno siekamy. Masło rozgrzewamy na patelni i dodajemy mięso mielone. Obsmażamy, mieszając ok. 5-10 minut. Po tym czasie dodajemy por z cebulą i czosnkiem i obsmażamy kolejne 5 minut. Całość przenosimy do garnka.



Krok 2

Marchewkę i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do garnka. Wlewamy bulion warzywny, dodajemy natkę pietruszki i przyprawy. Wszystko dusimy ok. 20 minut.



Krok 3

Dodajemy śmietankę Łaciatą i mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.