Zupa ziemniaczana ze śmietaną

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Ze śmietanką


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 40 dag mięsa wieprzowego
  • 40 dag ziemniaków
  • 1 pęczek włoszczyzny
  • 1 szkl. śmietany Łaciata 18%
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • Sól
  • Pieprz
  • przyprawa do zup w płynie

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i gotować około pół godziny.



Krok 2

Warzywa obrać, pokroić w kostkę, dodać do mięsa.



Krok 3

Obrane ziemniaki pokroić w plastry, dodać po 10 minutach gotowania się warzyw, gotować do miękkości. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą maggi.



Krok 4

Jajko wbić do garnuszka, wymieszać z mąką. Łyżką nabierać małe porcje ciasta i wkładać do zupy, zagotować, wymieszać ze śmietaną.



Krok 5

Posypać zieleniną.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.