Kotlety w sosie truflowym to bardzo proste, a zarazem oryginalne w smaku danie. Obecność sosu truflowego zdecydowanie podnosi smak i zapach potrawy. Zasmakuje osobie w każdym wieku.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Cielęcinę kroimy na kotlety i lekko rozbijamy.
Dodajemy przyprawy, następnie lekko posypujemy mąką. Smażymy z obu stron na maśle z oliwą, Mięso zdejmujemy z patelni i trzymamy pod pokrywką.
Na patelnię po mięsie dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy ok. 10 minut. Po tym czasie wlewamy śmietankę Łaciatą i gotujemy, aż całość zgęstnieje. Przyprawiamy sos pastą truflową, pokrojoną drobno papryczką chili, solą i pieprzem, po czym łączymy z mięsem.
Kotlety podajemy z sosem.
Dodaj komentarz