Żurek Griźliński

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsny 1,5 L ,
  • · ziemniaki 4-5 szt ,
  • · kiełbasa zwyczajna 20 dag ,
  • · cebula 2 szt ,
  • · tłuszcz ,
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki ,
  • · żur kiszony z żytniej mąki ,
  • · sól ,
  • · pieprz ,
  • · czosnek ,
  • · majeranek

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać w kostkę, zalać wywarem, ugotować. Kiełbasę obrać z osłonki, pokrajać w półplasterki, dodać do ziemniaków pod koniec gotowania. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokrajać, podsmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z zupą, wlać żur, zagotować, doprawić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.