Czosnek i cebulę siekamy. Na patelnię wylewamy olej z pomidorów suszonych i smażymy na nim posiekaną cebulę i czosnek. Dodajemy suszone pomidory w paskach.
Na patelnię dodajemy mięso i doprowadzamy pieprzem ziołowym oraz papryką węgierską. Całość podlewamy bulionem i dusimy do odparowania.
W małym rondelku roztapiamy masło.
W misce umieszczamy twaróg chudy Łaciaty. Dodajemy do niego posiekaną natkę pietruszki oraz śmietankę UHT Łaciatą 18%.
Ciasto filo wyciągamy z lodówki i smarujemy roztopionym masłem za pomocą pędzelka. Następnie smarujemy twarogiem i na wierzchu rozkładamy usmażone mięso. Zawijamy w rulon. Czynność powtarzamy z każdym płatem ciasta.
Gotowe rulony ciasta układamy na okrągłej blasze. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez około 1 godzinę.
Upieczony burek podajemy na ciepło.
Dodaj komentarz