Chłodnik z fasolką szparagową i ogórkiem

Autor:

Ania321

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 150 g fasolki szparagowej
  • 2 marchwie młode
  • 1 pietruszka młoda
  • 4 ogórki gruntowe
  • 500 ml kefiru
  • 1 pęczek koperku świeżego
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • Sól himalajska
  • Pieprz
  • 300 ml wody

Przygotowanie

Krok 1

Fasolkę szparagową oczyścić i pokroić na kawałki.



Krok 2

Marchew i pietruszkę pokroić w plasterki.



Krok 3

Wrzucić warzywa na rozgrzaną oliwę i podsmażyć przez chwilę. Następnie wlać wodę, posolić i gotować pod przykryciem przez około 15 minut, aż warzywa będą miękkie. Odstawić do całkowitego ostygnięcia.



Krok 4

Wlać kefir, dodać posiekany koperek oraz ogórki pokrojone w drobną kostkę. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Wskazówki

Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.